HTML

Ircsike blogja

Friss topikok

  • margit2: Gyönyörű helyen jártatok! A levegő biztos nagyon jó volt Lilikének is! %smile% (2013.06.29. 18:02)
  • Ircsike: Köszönjük szépen Lilike nevében is! Olvad ám a nagymama szív! :) (2013.05.12. 08:16)
  • margit2: Ó de édes! Mennyire repül az idő... Hogy milyen nagy, szép kislány már! Olyan okosan figyel!... (2013.04.19. 08:08)
  • Ircsike: Köszönjük szépen! :) Boldog nagymamás ünnepünk volt! :) (2013.04.02. 07:07)
  • margit2: Ó de aranyos! Valóban egész nagyosan mosolyog már! %smile% (2013.02.07. 20:37)

Címkék

2011.01.16. 09:46 Ircsike

Ezt a cikket a Borsonline oldalrol hoztam, hogy idoben okuljunk belole!

"Új trükkel lopják el az autót

Ügyeskedő tolvajok csoportjai lesnek áldozatukra várva a forgalmasabb áruházak parkolóiban, figyelmeztetnek az interneten. Trükkel viszik el az autót, benne az értékekkel.
Egyedülálló nőket, kisgyermekes anyákat és idősebb férfiakat szemelnek ki maguknak tolvajbandák a nagy bevásárlóközpontok parkolóiban. A banda tagjai mobilon tartják egymással a kapcsolatot, és nagyon összehangoltan, másodperc pontossággal „dolgoznak". Trükkjük igen egyszerű: áldozatuk hátsó szélvédőjére villámgyorsan egy ingyenes lehetőségről vagy áruházi nyereményről tájékoztató, nagybetűs szöveggel szedett szórólapot tesznek, ami a visszapillantó tükörből pont olvasható. Amint az áldozat tolatni kezd, szemébe ötlik a kecsegtető felirat. A többség ezt látva a fékre lép, kiszáll az autóból, hogy levegye a hátsó szélvédőről a plakátot, és elolvassa annak tartalmát. Erre a pillanatra várnak a látszatra épp arra őgyelgő ügyeskedők: egyikük beugrik a kocsiba, majd nagy sebességgel elhajt a helyszínről.

Többnyire a kocsiban marad a táska az összes irattal, a pénztárca, a lakáskulcs a lakcímkártyával, nem beszélve a vásárolt áruról. Az autótól aztán néhány utcával odébb megszabadulnak, de az értékeket elviszik, nyom utánuk nem marad.

Aki csak egy percre száll ki a kocsijából, az is állítsa le a motort, és vegye ki a kulcsot!

- A trükkös tolvajok tárháza igen változatos - mondta lapunknak Mihályné Bornemisza Eleonóra rendőr őrnagy. - Szórólapokon figyelmeztetjük, személyes tanácsokkal látjuk el az állampolgárokat a bevásárlóközpontokban, piacokon, parkolókban is. Akivel hasonló történik, feltétlenül tegyen feljelentést, hívjon rendőrt! Ha van az áruháznak biztonsági kamerája, a rögzített képeket a rendőrség felhasználhatja a bizonyításhoz ugyanúgy, mint például a bankokban felszerelt kamerák képeit - tájékoztatta lapunkat a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője."

vkerekes

Remelem az ilyen gazemberek egyre kevesebb "sikerrel" jarnak.

Dolgozni nekik "illatos", de masok munkaval megkeresett javait siman elveszik.

Nem irom le mit gondolok es mit kivanok nekik!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ircsike53-blogja.blog.hu/api/trackback/id/tr96318562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

margit2 2011.01.16. 16:05:22

Sajnos egyre több a tolvaj.... Felháborító, hogy miket ki nem találnak.... Mi mindig együtt megyünk a kocsival, és bizony nagyon odafigyelünk rá, hogy ne legyen senkinek esélye ilyenre...

Fater63 2011.01.17. 08:31:10

Mindent kitalálnak, leleményes a magyar! Néhány kilóméterre tőlünk van egy község, szegény öreg bácsi panaszkodott, hogy nem tud semmi jószágot tartani, mert mindent ellopnak. Ezután beszólt - "ha este kiállnék a kertbe mozdulatlanul, reggelre engem is ellopnának". Szép napot, kellemes hetet!

VCS 2011.01.17. 13:35:38

Nagyon kell vigyázni, igazad van
süti beállítások módosítása