HTML

Ircsike blogja

Friss topikok

  • margit2: Gyönyörű helyen jártatok! A levegő biztos nagyon jó volt Lilikének is! %smile% (2013.06.29. 18:02)
  • Ircsike: Köszönjük szépen Lilike nevében is! Olvad ám a nagymama szív! :) (2013.05.12. 08:16)
  • margit2: Ó de édes! Mennyire repül az idő... Hogy milyen nagy, szép kislány már! Olyan okosan figyel!... (2013.04.19. 08:08)
  • Ircsike: Köszönjük szépen! :) Boldog nagymamás ünnepünk volt! :) (2013.04.02. 07:07)
  • margit2: Ó de aranyos! Valóban egész nagyosan mosolyog már! %smile% (2013.02.07. 20:37)

Címkék

2006.10.29. 17:32 Ircsike

Igazgyöngyök

Egyszer régen, mikor még nem volt bánat,
S a kék vizekben tündökölt a hold,
Tündér leány állott a tenger partján,
S a hab lágyan, szerelmesen dalolt...
De egy este... messze észak felől
Orkán hadával érkezett a tél,
A tündér sírt és fényes könnyeit
Zúgó tengerbe hullatta a szél...
Aztán elment... a tenger várta, várta,
És fodros habja többé nem dalolt.
Ködös, borongós, néma éjszakákon
Sötét vizén nem tündökölt a hold...
S a mélybe hallott tündér könnyekből
Lettek a fényes igazgyöngy szemek...
A gyöngyhalász néha megtalálja
A mélybe rejtett tündér-könnyeket...
Én is ilyen gyöngyhalász vagyok,
És verseim az igazgyöngyszemek...
Egyszer lelkembe zokogott egy tündér
S azóta néha gyöngyszemet lelek...

/Wass Albert/


4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ircsike53-blogja.blog.hu/api/trackback/id/tr36319050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bohóc 2006.10.29. 18:02:32

Én gyöngyszemet lelek e blogba, Mi visszarepít egy honba, hol álmomba Jártam, én, Óperencián még innen, de túl a jéghegyen, Ircsike drága e blog, a mesék világa, ki látja kedve Támad sétát tenni, itt kutatni, keresni, Gyermek éveit, hol egykor még volt ki Mesélt nekik, minden virág csodás, A képek szinte élnek, a hozzájuk irt Szöveg, a lelket öleli meg, én nem tudok Ékes szavakkal verset írni, kicsit bohókás Hibákkal teli, írás az enyém, de becsülni Tudom azt, ki ilyet tud alkotni, fáradtan Térek be ide, kicsit pár napja a láz is Gyötör! Bluerose az őszt varázsolta Blogjára, és te egy mese világot, miben Leírod a sok igazságot, elfeledtünk mi Játszani azt hiszem, már a pillangót Sem vesszük észre, illetve észrevesszük De a benne lévő tündért már feledjük, Te egy ilyen drága pillangó vagy, ki Ide-oda rászáll, és mosolyt fakaszt, ad Vigaszt, dicsérő szavakat, és közben Úgy él a blogod minden sarka, hogy Ember nincs kinek szeme meg ne Akadna, köszönöm neked ezt az élményt, És mindent mi teszel, irigyelek kicsit Mert te még biztos őrzöd szívedbe, A mesék birodalmának kulcsát, és Imádod a színeket, ha tehetem mindig Betérek ide és eltévedek, az ösvényen az Erdők sűrűjébe, egy baráti szeretet puszit Mit adhatok neked, és ezt is csak úgy Virtuálisan, ugye átveszed? Büszke vagyok, hogy még volt blogom, Te is megtiszteltél engem, bár, hól volt az Ehhez? Mi ékes, mesés, csodás, és felnőtteknek Szóló gyermekes! Hajtok hát fejet És gratulálok, neked csak így tovább Mert így érdemes! A jó Isten szívedben Rengeteg szeretetet ültetet, és te tudod azt Osztani bőséggel mindenkinek!

Blue Ocean 2006.10.29. 18:21:15

Ez nagyon szép! Gyönyörű estét neked!:-)

Ircsike 2006.10.29. 18:42:32

Megrikattal Bohoc! Nem is kicsit, hanem nagyon. Nem erdemlem en ezeket a szep szavakat, inkabb meghajtom fejemet a lelked nagysaga elott. Latlak belulrol es a testedben vegtelenul nemes sziv lakozik. Orulok, hogy ez a nemes szivu ember meglatogat es ugye tudod, hogy milyen sokan SZERETUNK TEGED! Kerem a jo Istent, hogy ne legyel beteg! Legyen gyonyoru ested Draga Bohoc!:) es koszonok mindent Neked!:)

ametiszt 2006.10.29. 18:58:13

nagyon szép...gyönyörű estét Ircsike!
süti beállítások módosítása